Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 25 2019
Senaste Nytt

I höst startar bygget av Fehrmarntunneln

Förberedelserna för bygget av tunnelförbindelsen mellan Danmark och Tyskland i gång. Bild: Femern A / S
Förberedelserna för bygget av tunnelförbindelsen mellan Danmark och Tyskland i gång. Bild: Femern A / S
Publicerad av
Peter Höök - 02 apr 2019

Nu startar förberedelserna för bygget av tunnelförbindelsen mellan Danmark och Tyskland. De politiska partierna har tagit beslutet att starta arbetena mot bakgrund av det tyska planeringsgodkännandet av Femern Beltunneln som kom i december 2018. Genomförandet av byggnadsarbetet innebär att Danmark kan utnyttja en betydande del av de 4,4 miljarder kronor i subventioner som EU-kommissionen har tilldelat Femern Beltunneln.

Till att börja med bygger man en arbetshamn vid Rødbyhavn på danska sidan. Där kommer material att lagras och levereras via hamnen och tunnelelementen kommer att hanteras härifrån. Därefter kommer byggnationen av tunnelöppningen på Lolland. Där kommer de första tunnelelementen kommer att sänkas ned och anslutas till den danska portalen.

– Vi påbörjar börjar nu ett nytt kapitel i Femern Bælt Fixed Link-projektet. Ett antal större byggverksamheter kommer att nu att starta för att på bästa möjliga sätt dra nytta av tiden och säkerställa projektets framåtskridande. Det här är ett mycket viktigt steg, säger Claus F. Baunkjær , vd för Femern A / S.

Annons

Annons

Annons