Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 26 2019
Senaste Nytt

NCC förnyar vägnätet i Upplands Väsby

NCC bygger ut och förnya vägar, gångstråk och broar. Visionsbild: Funkia Arkitekter
NCC bygger ut och förnya vägar, gångstråk och broar. Visionsbild: Funkia Arkitekter
Publicerad av
Peter Höök - 01 apr 2019

NCC har fått i uppdrag av Upplands Väsby kommun att bygga ut och förnya vägar, gångstråk och broar i området Fyrklövern där 2 000 bostäder ska byggas. Kontraktet uppgår till cirka 230 miljoner kronor.

Området Fyrklövern ligger i centrala Upplands Väsby. Fyrklövern ska utvecklas till en levande stadskärna genom förtätning av bostäder och verksamheter. Som ett led i utvecklingen ska NCC bygga om delar av Mälarvägen, Husarvägen och Ekebovägen med tillhörande gångstråk till ”blå bron”, över E4:an, som ska byggas om i sin helhet.

Uppdraget innebär bland annat projektering av bro, rivning, schaktning, betongarbeten, dragning av vatten- och avloppsledningar, anläggning och konstruktion av nya broar, vägar och gångstråk. Affären orderregistrerades i första kvartalet 2019 i affärsområde NCC Infrastructure.

− NCC har tidigare utfört två etapper i den nya stadsdelen Fyrklövern och känner väl till de lokala förutsättningarna. Vi ser fram emot att nu tillsammans med kunden påbörja projektet, säger Johan Blumfalk, affärschef NCC Civil East.

Annons

Annons

Annons