Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Övik Energi bygger ut fibernätet

Fibernätet är certifierat enligt Robust fiber. Foto: Övik Energi
Fibernätet är certifierat enligt Robust fiber. Foto: Övik Energi
Publicerad av
Peter Höök - 26 mar 2019

Arbetet med att bygga Öviks infrastruktur fortsätter. Övik Energi bygger ut fibernätet i områdena Domsjö till Vårbystrand och Kroksta till Arnäs under 2019. Det innebär att nära 2 000 hushåll och företag har möjlighet att ansluta sig till ett av Sveriges mest driftsäkra fibernät. Planering och upphandling för områdena är redan igång.

– Tack vare vårt öppna fibernät, som innebär att kunden själv kan välja tjänsteleverantör, finns möjligheten för den teknikintresserade att välja en leverantör som erbjuder internettjänst med upp- och nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, säger Maria Olsson, Exploateringschef för fibernät.

– Utbudet av digitala tjänster har bara börjat. Ett som är säkert är att det kommer ställa höga krav på driftsäkerhet och hastighet vilket vårt fibernät klarar av, säger Maria.

Övik Energi bygger ut fibernätet steg för steg för att bidra till kommunens och Sveriges mål om att 90 % av hushållen ska ha tillgång till minst 100 Mbit/s senast år 2020. Byggnationen av fibernätet sker med optisk fiber hela vägen hem till kunderna och är certifierat enligt Robust fiber som är en branschstandard för hur fibernät byggs robust och driftsäkert.

Annons

Annons

Annons