Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Tecknar strategiskt samarbete för Förbifart Stockholm

Skärholmstunneln,  Foto: Holger Ellgaard
Skärholmstunneln, Foto: Holger Ellgaard
Publicerad av
Peter Höök - 20 mar 2019

Bravida är i full gång med planering och förberedelse inför projekten i Förbifart Stockholm. Som en del i det arbetet har Bravida tecknat ett underentreprenörsavtal med Purac. Avtalet gäller samarbete kring lösningarna för VA-anläggningarna i Förbifart Stockholm. Purac är specialister på lösningar för vatten- och avloppsrening och har gedigen erfarenhet från tidigare infrastrukturprojekt. Bravida har en lång relation med Purac från ett flertal gemensamma projekt.

– Jag ser fram emot samarbetet med Purac. De har hög kompetens och är en pålitlig leverantör. Vi har kompletterat varandra väl när vi arbetat tillsammans i till exempel Norra och Södra länken i Stockholm. Jag är övertygad om att vi kommer göra det även i projektet för Förbifart Stockholm, säger Mika Sundholm, projektchef på Bravida.

Purac arbetar internationellt med VA-lösningar för bland annat kommuner, industrier och infrastruktur. Owe Sänneskog, försäljningschef på Purac berättar:

– Jag är glad att Purac på nytt får möjlighet att samarbeta med Bravida i ett stort infrastrukturprojekt. Purac kommer att leverera samtliga VA-system till Förbifart Stockholm. Vår erfarenhet från tunnlar och liknande projekt är att det är avgörande med en noggrann planering i god tid och vi påbörjar detta arbete omgående.

Avtalet gäller från 8 mars 2019 och Purac kommer att delta i projekten från projekteringsfasen och genom hela produktionsfasen.

Annons

Annons

Annons