Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2019
Senaste Nytt

Onninen renodlar och säljer sin VVS-verksamhet

Specialiserar sig på affärssegmentet infrastruktur. Foto: ArildV
Specialiserar sig på affärssegmentet infrastruktur. Foto: ArildV
Publicerad av
Peter Höök - 12 mar 2019

Onninen Sverige väljer nu att helt specialisera sig på affärssegmentet infrastruktur. Som ett resultat av den nya strategiska riktningen har man kommit överens om att Solar A/S förvärvar affärsområdet VVS från svenska Onninen.

– Svenska Onninen genomgår en transformationsresa för att uppnå en lönsam affär och möta kundernas behov. Ett viktigt steg i den transformationen är att fokusera på det växande segmentet inom infrastruktur, där vi redan nu förstärker vårt erbjudande på produkt- och tjänstesidan. Vi är övertygade om att vi kan utveckla infrastrukturaffären på ett framgångsrikt sätt”, säger Endre Espeseth, landschef Building and Technical Trade, Kesko Sverige.

Infrastrukturmarknaden är starkt växande inom flera områden, inte minst inom förnyelsebar energi såsom vindkraft, solenergi och fordonsladdare. Onninen kommer fortsatt att utveckla sina tjänster och serva kunder i hela Sverige via ett flertal kanaler så som projektförsäljning, effektiv logistik från Örebro distributionscenter samt e-handelslösningar.

Annons

Annons

Annons