Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Bygger helt ny stadsdel i Malmö

MKB bildar bolag med Skanska och Tornet för att bygga en helt ny stadsdel i Malmö. Foto: Apelöga
MKB bildar bolag med Skanska och Tornet för att bygga en helt ny stadsdel i Malmö. Foto: Apelöga
Publicerad av
Peter Höök - 11 mar 2019

MKB Fastighets har bildat ett gemensamägt bolag med Skanska Sverige AB och Tornet Bostads­produktion. Tillsammans kommer bolaget att utveckla det område i Malmö där Jägersro travbana finns i dag. Ambitionen är att bygga 4 000–5 000 bostäder – en mix av flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter samt radhus. Här kommer också att finnas plats för kommersiell verksamhet som när­service och verksamhetslokaler liksom för offentlig service som skolor, förskolor, äldreboende, parkeringshus med mera – allt för att skapa en levande stadsdel.

Områdets nuvarande identitet bygger i hög grad på hästsport och annat idrottsliv och på närheten till naturen. Den nya stadsdelen tar vara på läget och platsens naturliga, gröna förutsättningar och kombinerar det med den moderna teknikens mest spännande möjligheter inom digitalisering, kommunikation och logistik. Fysiskt är det också korta avstånd och goda kommunikationer mellan den nya stadsdelen och resten av Malmö.

Hela projektet förutsätter att Skånska travsällskapet får bygglov för sin planerade anläggning öster om den nuvarande travbanan.

Annons

Annons

Annons