Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2019
Senaste Nytt

Helt ny stadsdel skapas i Solvalla

2000 nya bostäder i ny stadsdel i Stockholm
2000 nya bostäder i ny stadsdel i Stockholm
Publicerad av
Peter Höök - 08 mar 2019

Stadsbyggnadsnämnden har under eftermiddagens sammanträdde godkänt start-PM för Södra Solvallastaden, en helt ny stadsdel med 2000 bostäder, service, skola och verksamheter vid Solvalla Travbana.

– Södra Solvallastaden är ett projekt som kommer att tillföra stora kvaliteter till Västerort. Här skapas en sammankopplad, tät och varierad stadsdel med slutna kvarter och levande bottenvåningar som skapar trygghet för boende och besökare, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Planområdet består idag till största delen av hårdgjorda ytor, parkeringsytor, motorvägsramper och skog. Det som idag är ett verksamhets- och eventområde utvecklas till att bli kvarterstad med en blandning av bostäder, skola, näringsverksamheter, kontor och service. I kvarteret längst ner i sydöst föreslås hotell. Attraktiva mötesplatser och rekreationsområden som Solvallaskogen tillgängliggörs och nya tillskapas.

– Det kommer att bli en naturnära och aktiv stadsdel med stora inslag av grönska i stadsrummet. Arenan ska följa med i utvecklingen av denna fantastiska stadsdel och vi ser möjligheter för nya verksamheter inom sport, idrott och hälsa att växa fram vid arenan för att skapa en hållbar stadsdel, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Annons

Annons

Annons