Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2019
Senaste Nytt

Trafikverket har tecknat avtal för Västra länken i Umeå

Entreprenaden omfattar 6,5 km ny mötesfri väg. Visionsbild: Trafikverket
Entreprenaden omfattar 6,5 km ny mötesfri väg. Visionsbild: Trafikverket
Publicerad av
Peter Höök - 08 mar 2019

Det är nu klart att det blir GRK som bygger den nya bron över Umeå älv vid Killingholmen. Bron är 530 meter lång och består av mötesfri väg samt gång- och cykelväg. GRK ska även bygga bron över Baggbölevägen.

NCC är de som får i uppdrag att bygga nya E12, Klabbölevägen – Röbäck – Röbäcksdalen. Entreprenaden omfattar 6,5 km ny mötesfri väg med trafikplatser och cirkulationsplatser.
Det var många entreprenörer som var intresserade av Västra länken och som lämnade anbud till Trafikverket.

– Det känns jätteroligt att vi fick in många anbud med bra prisnivåer. Nu återstår bara en upphandling, berättar Per Andersson, projektledare Trafikverket.

Den allra sista etappen består av ny mötesfri väg från Baggbölevägen till Klockarbäcken samt en breddning av Vännäsvägen till 2+2-väg fram till Norra länken. I början på juni påbörjas de förberedande arbetena och redan till hösten 2019 startar de stora byggena av ny E12 och bron över Umeå älv.

– I oktober 2021 räknar vi med att var klara med bygget och kunna öppna upp hela Västra länken för trafik. Sedan återstår en del återställningsarbete och under 2022 är vi helt klara, säger Per Andersson.

Annons

Annons

Annons