Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2019
Senaste Nytt

Nordic Capital förvärvar Conscia

Conscia är specialister inom säkerhets- och nätverksinfrastruktur. Foto: Nordic Capital
Conscia är specialister inom säkerhets- och nätverksinfrastruktur. Foto: Nordic Capital
Publicerad av
Peter Höök - 01 mar 2019

Nordic Capital har förvärvat Conscia, en av Nordeuropas ledande specialister inom säkerhets- och nätverksinfrastruktur. I nära samarbete med bolagets ledning kommer Nordic Capital att stödja Conscias fortsatta expansion och investera för att ytterligare stärka Conscias marknadsledande position och serviceutbud.

Conscia, som grundades i Brøndby i Danmark 2003, är en av de ledande aktörerna på det nordeuropeiska IT-infrastrukturområdet inom komplexa infrastrukturlösningar och driftade IT-tjänster. Conscia bygger och underhåller några av Europas mest avancerade IT-infrastrukturer inom säkerhet och nätverk, och är erkänd som en av de bästa aktörerna att integrera Ciscos lösningar. Bland kunderna finns några av de största organisationerna inom finansiella tjänster, hälso- och sjukvård och offentlig verksamhet. Conscia har kontor i Danmark, Norge, Sverige, Nederländerna och Slovenien.

– Nordic Capital är en av de mest kända och erfarna investerarna i den nordiska tekniksektorn med en lång och erkänd kompetens att utveckla och växa verksamheter. De är därför den perfekta partnern att stödja Conscias fortsatta internationella expansionsstrategi som grundar sig på vår starka tekniska expertis, en unik kundplattform, och på vår strävan att sätta kunden först. Vi ser fram emot att ta våra ambitioner till nästa nivå”, säger Claus Thorsgaard, vd, Conscia Holding.

– Nordic Capital är glada att få samarbeta med ledningen när Conscia fortsätter sin utveckling till att bli en verklig europeisk ledare. Med det nyligen signerade förvärvet av NIL i Slovenien har Conscia adderat ett Security Operation Centre, vilket tillsammans med den starka företagskulturen och kvaliteten hos medarbetarna är en utmärkt utgångspunkt för att bli en ledande europeisk leverantör av komplexa och säkra nätverksinfrastrukturer med ett ökat fokus på driftade tjänster, säger Fredrik Näslund, Partner hos rådgivaren till Nordic Capitals fonder.

Annons

Annons

Annons