Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Blir leverantör i samverkansluster för IoT - StadshubbsAlliansen

Bredbandsutbyggnad på landsbygden i Svalövs kommun. Foto: BigRiz
Bredbandsutbyggnad på landsbygden i Svalövs kommun. Foto: BigRiz
Publicerad av
Peter Höök - 22 feb 2019

StadshubbsAlliansen grundades av Öresundskraft 2017 och omfattar för närvarande fler än 40 svenska kommuner. Med en stark tradition av samverkan kring digitaliseringsfrågor och genom att erbjuda en liknande öppen digital infrastruktur som via fibernäten, fortsätter medlemmarna i StadshubbsAlliansen nu att bidra till hållbar digitalisering av samhället.

En Stadshubb är en trådlös infrastruktur som med hjälp av IoT-teknologin LoRa gör det möjligt att fånga upp radiosignaler från sensorer. Det finns sensorer för i princip allt och de kan monteras på fasta, såväl som rörliga föremål. Data från sensorerna skickas krypterat via Stadshubben vidare via det befintliga fibernätverket dit kunden så önskar, t ex till ett system för fastighetsyrning, process- eller rumsövervakning eller som en trigger i ett ärendehanteringssystem. En Stadshubb utgör en viktig basinfrastruktur och är en grundförutsättning för en smart stad.

– Jättekul att hälsa Talkpool välkomna till StadshubbsAlliansen. Vi vill knyta intressanta leverantörer till StadshubbsAlliansen som kan hjälpa till att skapa IoT-affärer via det nät vi bygger upp, säger Johan Nyström, ansvarig för StadshubbsAlliansen på Öresundskraft.

Flera av StadshubbsAlliansens medlemmar har redan startat Proof of Concepts med Talkpool under de senaste månaderna. Talkpool ser fram emot att samarbeta med StadshubbsAlliansen de närmaste åren för att genomföra hållbara och smarta lösningar i hela Sverige.

– Samarbetet med StadshubbsAlliansen passar bra i vår strategi att stödja LoRaWAN-initiativ i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och lösningar för LoRaWAN. Vi är övertygade om att samarbetet med StadshubbsAlliansen kommer att driva kunder till oss och vi är mycket glada att arbeta med dem i framtida smarta samhällen, säger Patric Kristiansson, chef för lösningar på Talkpool.

Annons

Annons

Annons