Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 26 2019
Senaste Nytt

Nytt utflyktsmål för danmarksbesökaren

Bild: EFFEKT Arkitekter
Bild: EFFEKT Arkitekter
Publicerad av
Peter Höök - 18 feb 2019

En spännande utmaning och ett häftigt projekt blir nu en ny turistattraktion endast 45 minuter från brofästet. Från skogsgolv upp längs trädkronorna och över trädtopparna sträcker sig tornet som ger utsikt över sydsjälland och hela vägen till Köpenhamns horisont vid solsken och klart väder.

Nu är utsiktstornet som en del Camp Adventure Park under slutdelen av färdigställarfasen och tornet öppnar den 31 mars 2019. Tornet har skapat intresse internationellt både för sitt utförande och sitt läge intill E47 söder om Köpenhamn invid EJOT’s kontor i Rönnede. Tornet har 13 spiraler och avslutas med en 360 graders utsikt, dessutom är det konstruerat för att smälta in i naturen och bjuder på vyer från 45 meters höjd.

Den som tar sig allra högst upp i tornet kommer att befinna sig på 45 meter höjd ovanför marken, mitt i skogen och med besöksplatån högt över trädtopparna. Tornet, ritat av EFFEKT Arkitekter, uppförs på Sjællands högsta punkt cirka 45 minuters resa söderut från Köpenhamn efter E47 i Gisselfeld Kloster-skog på natursköna Själland.

Projektet har delvis finansierats med EU-medel och privata investeringar. Faxe kommun har beslutat om en inträdesavgift om 125 DKK som ska användas för underhåll av tornet. Man räknar med att utsiktstornet ska locka omkring 100 000 besökare per år. Tornet har byggts för att smälta in i naturen. Rampens längd för att ta sig till toppen är cirka 700 meter lång. Skogen är högst närvarande för den som besöker tornet i Camp Adventure Park. Lutningen på rampen upp är ungefär 7,5 grader.

 

Annons

Annons

Annons