Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Reijlers bygger om ishallen i Mariestad

Foto: Mariestads kommun
Foto: Mariestads kommun
Publicerad av
Peter Höök - 07 feb 2019

Nu satsar Mariestads kommun på att bygga om delar av ishallen, så att föreningar kan fortsätta att bedriva sin viktiga verksamhet i bra miljö. Ombyggnationen omfattar hela Vänershofs idrottsområde men märks mest av i ishallen. Alla verksamma föreningar i området får nytta av det som kommer göras.

Upphandlad totalentreprenör är Reijlers Energiprojekt. De har sin tur samarbete med Stenmarks Bygg Skaraborg. Planeringsarbetet har dragit igång utifrån en förstudie som har tagits fram. Den visar hur ett förslag på hur ishallen kan förändras och förbättras.

– Polititikerna har valt att satsa 40 miljoner kronor på ishallen och Vänershofsområdet och det ska vi i projektet förvalta på bästa sätt. Vi har en bra projektorganisation med mycket kompetens både från kommunen och våra samarbetspartners vilket borgar för att vi kommer att lyckas, säger Michael Nordin, teknisk chef.

Vi jobbar ständigt mot att nå upp till Mariestad kommuns Vision 2030. En av grundstenarna är "En naturlig mötesplats". Ett förbättrat Värnershof skapar förutsättningar till en naturlig mötesplats i Mariestad.

Annons

Annons

Annons