Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Ny divisionschef för Infrastructure på ÅF

Foto: ÅF
Foto: ÅF
Publicerad av
Peter Höök - 14 jan 2019

ÅF utser Malin Frenning till ny divisionschef för division Infrastructure och medlem av koncernledningen. Malin Frenning har gedigen erfarenhet inom infrastruktur och digitalisering från ledande befattningar inom TeliaSonera koncernen och kommer närmast från Stockholms Läns Landsting som landstingsdirektör. Malin Frenning tillträder tjänsten på ÅF den 1 februari 2019.

Jag är väldigt glad över att Malin antar rollen som divisionschef påÅF. Malin har en gedigen erfarenhet som ledare för stora komplexa organisationer både inom privat och offentlig verksamhet. Malin har dessutom en lång och värdefull bakgrund inom digitalisering och teknik från telekombranschen, vilket gör att Malin kommer att bli en stor tillgång och stark drivkraft när vi ska öka värdet i våra tjänster och växa affären i Norden och påen internationell marknad, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef ÅF.

Malin har mer än 20 års erfarenhet från stora organisationer med stort kundfokus där hållbarhet, digitalisering och innovation har varit nyckelord i utvecklingen. Sedan 2010 har Malin haft ledande befattningar inomTeliaSonera koncernen och varit medlem i koncernledningen, bland annat som vd för Telia Sverige och som affärsområdeschef för bredbandsaffären i Norden och Baltikum.

Sedan 2016 har Malin varit landstingsdirektör för Stockholms Läns Landsting med 44 000 medarbetare. Malin har haft ett flertal styrelseuppdrag och sitter för närvarande i styrelsen för Hexatronic Group. I 2011 blev Malin utsedd till den mäktigaste kvinnan i svenskt näringsliv av Veckans Affärer. Malin är utbildad på maskinteknisk linje vid Luleåtekniska universitet där hon även 2011 utsågs till Teknologie hedersdoktor.

– Det är en spännande tid att kliva in i ÅF och axla ledarskapet inom division Infrastructure. Digitalisering, urbanisering och att skapa samhällsutveckling är områden som jag i olika former arbetat med under hela min karriär och jag ser framemot att nu göra det inom ÅF både i Sverige och internationellt, säger Malin Frenning.

Malin tillträder sin tjänst den 1 februari. Mats Påhlsson, nuvarande divisionschef, går i pension i mars, men fortsätter under viss tid som senior rådgivare påÅF med fokus påden planerade integrationen av ÅF och Pöyry.

Annons

Annons

Annons