Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Vinner Ostlänkens arbetsmiljöpris

Foto: Trafikverket
Foto: Trafikverket
Publicerad av
Peter Höök - 07 dec 2018

Ett arbetsmiljöarbete med fokus på samordning, innovation och erfarenhetsutbyte är ett framgångsrikt koncept för ÅF/Tyréns. De är nämligen årets vinnare av Ostlänkens arbetsmiljöpris.

I höstas utlyste Trafikverket en arbetsmiljötävling bland Ostlänkens leverantörer. Årets vinnare är ÅF/Tyréns som, förutom äran, tilldelas en check på 25 000 kronor för personalfrämjande åtgärder.

Motiveringen lyder: "Arbetet med samordning av arbetsmiljöfrågorna i projekteringen upplevs organiserat och strukturerat och det finns en tydlighet i arbetssätten. ÅF/Tyréns arbetar innovativt samt proaktivt med att identifiera risker. Stort fokus läggs på arbetsmiljöutbildning samt erfarenhetsåterföring internt såväl som externt i samverkan med andra stora projekt."

Golshid Hadialhejazi, arbetsmiljöingenjör, är en av dem som arbetar med arbetsmiljöfrågorna på ÅF/Tyréns. Hon berättar om hur det känns att ta emot priset:

– Vi är såklart stolta och glada över att vi har vunnit Ostlänkens arbetsmiljöpris. En anledning till att vi vann tror jag beror på att vi lagt in arbetsmiljöriskerna i samordningsmodellen. Det gör det enkelt och smidigt för oss att se hur riskerna kan kopplas samman med övrig verksamhet. Något som gör att vi redan nu kan arbeta med att minimera riskerna i ett framtida byggskede.

I år är första gången som Ostlänkens leverantörer kan tävla om ett arbetsmiljöpris. Syftet är att belysa att arbetsmiljön är en viktig strategisk fråga. Idag är Ostlänken i huvudsak i planerings- och projekteringsskede. Genom att tidigt öka medvetenheten för arbetsmiljöfrågor kan arbetsmiljörisker minimeras innan anläggningen börjar byggas.

Annons

Annons

Annons