Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Öresundskraft inspekterar kraftledningar från luften

Foto: Öresundskraft
Foto: Öresundskraft
Publicerad av
Peter Höök - 26 nov 2018

Det är dags för Öresundskrafts årliga helikopterinspektionen av elledningar. Flygningarna beräknas starta tisdag den 27 november och pågå under tre dagar. Flygningen sker på låg höjd i hela nätområdet, från Hallandsåsen i norr till Rydebäck i söder. Avgränsning i öster utgörs av Söderåsen.

Lennart Håkansson är driftingenjör på Öresundskraft kommenterar:

– Vi vill uppmärksamma allmänheten på flygningarna, särskilt de som har djur i hagar. Vi gör allt vi kan för att undvika att flyga rakt över djurhagar, men ibland tvingas vi gå nära och då kan djuren bli oroliga av bullret. Vi har skickat ut sms till djurägare i området för att informera om flygningarna.

På grund av väder och vind går det inte i förväg att säga exakt var och när flygningarna ska ske. Däremot kommer de dagliga flygningarna att publiceras samma morgon på Öresundskrafts hemsida.

– Vi är skyldiga enligt lag att besiktiga högspänningsledningar varje år och då är helikopter ett mycket bra hjälpmedel, säger Lennart. Tack vare den kan vi upptäcka eventuella skador och potentiella problem där ledningarna går fram.

Annons

Annons

Annons