Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Siemens tar serviceavtal i Panama

Siemens gasturbin SGT-800 tillverkas i Finspång och Trollhättan.
Siemens gasturbin SGT-800 tillverkas i Finspång och Trollhättan.
Publicerad av
Peter Höök - 22 nov 2018

Siemens har fått ett kontrakt för underhåll och service av sex gasturbiner av typen SGT-800 som ska levereras till ett kraftverk till Panama. Motparten för servicekontraktet är den oberoende kraftproducenten Shanghai Gorgeous Group, genom sitt dotterbolag Sinolam Smarter Energy (SSE), tidigare Gas to Power Panama by Martano, som även är slutkund till projektet.

Siemens fick tidigare detta år en stororder på leverans av sex gasturbiner av typen SGT-800, med tillverkning i Finspång och Trollhättan, till ett projekt i Panama. Gasturbinerna ska installeras i ett kraftverk som är under uppförande i staden Colón och tillsammans med en ångturbin i kombicykelutförande leverera ca 440 megawatt el till invånarna i landet. Driftsättning är planerad till hösten 2020.

Nu kompletteras denna order med ett Flex Long-Term Program för att tillhandahålla en hög tillgänglighet och prestanda genom regelbunden fjärrövervakning och -styrning. Servicekontraktet täcker inte bara gasturbinerna utan även ångturbinen av typ SST-600 samt elgeneratorerna. I Siemens FlexLTP ingår även reservdelar, schemalagt underhåll och prestandagarantier under drift.

Kraftverket ska eldas med flytande naturgas, s k Liquified Natural Gas, och fungera som balanskraft till förnyelsebar energi.

Annons

Annons

Annons