Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Flyg- och tågtillverkare sparkar 5 000

Henrik Montgomery/TT: Bombardier genomför stora personalnedskärningar, enligt bolagets delårsrapport. Arkivbild.
Henrik Montgomery/TT: Bombardier genomför stora personalnedskärningar, enligt bolagets delårsrapport. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 08 nov 2018

Brittisk-kanadensiska tåg- och flygplanstillverkaren Bombardier minskar arbetsstyrkan med 5 000 anställda, enligt bolagets delårsrapport.

Enligt bolaget påbörjas effektiviseringsprogram som från och med 2021 förväntas medföra årliga besparingar om 250 miljoner dollar. De kraftiga personalnedskärningarna väntas ske inom de kommande 12 till 18 månaderna.

Bolagets intäkter uppgick under det tredje kvartalet till 3,6 miljarder dollar, motsvarande drygt 32 miljarder kronor. Det är 5 procent lägre än samma kvartal förra året.

Det kan även jämföras med analytikernas förväntningar om 3,9 miljarder dollar för perioden, enligt en Reutersenkät.

Vinsten per aktie i det tredje kvartalet landade på 0:04 dollar.

Bombardier räknar med att öka intäkterna med 10 procent till 18 miljarder dollar för helåret 2019. För 2018 skrivs intäktsprognosen ned till 16,5 miljarder dollar.

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...