Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Electra köper EM Home

Foto: Electra
Foto: Electra
Publicerad av
Peter Höök - 01 nov 2018

Electra har träffat överenskommelse att förvärva EM Home som bedriver kedjegemensam verksamhet för de 32 butiker som ingår i möbelkedjan EMs franchisekoncept vilka ägs och drivs av lokala entreprenörer. Under det brutna verksamhetsåret 2017/18 omsatte dessa butiker cirka 600 miljoner kronor i konsumentledet. Förvärvet förväntas bidra positivt till Electras resultat per aktie redan under 2019/2020.

– Electra har lång erfarenhet och hög kompetens inom logistik- och kedjehantering. Den infrastruktur vi har i form av lager, logistik, central kedjehantering, IT, webbshop och butiksdatasystem är tjänster som kommer att komma EM Home och möbelkedjan EM till nytta, säger Anneli Sjöstedt, vd på Electra.

I förvärvet ingår varumärket EM, kedjekontoret och handlaravtal med de 32 lokala entreprenörerna som alla äger sina egna butiker. Under det brutna räkenskapsåret 2017/18 uppgick omsättningen i EM Home till cirka 30 MSEK. Bolaget har en balansomslutning om cirka 15 miljoner kronor och ett eget kapital på cirka 3,5 miljoner kronor.

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...