Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Mölle hamn renoveras

Arkivbild
Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 30 okt 2018

Under ett halvårs tid utförs arbeten både över och under vattnet i Mölle hamn. Dykare arbetar under svåra förhållanden. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Hamnen fungerade som gammal sliten parkeringsplats. När det kommer nya byggnader så vill man också ha fin mark runt omkring, så man kan locka folk till platsen, säger Victor Storm, entreprenadingenjör på Höganäs kommun.

Stormar har gått hårt åt piren och det har länge diskuterats att den behöver renoveras, kostnaden är beräknad till 4 till 5 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda medatt arbetet görs på piren, säger Mölle hamnförenings ordförande Håkan Lind.

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...