Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Amazon öppnar serverhallar i Sörmland

Arkivbild
Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 29 okt 2018

Ett dotterbolag till e-handelsjätten Amazon, Amazon web services, öppnar inom kort tre datacenter i Mälardalen. I Eskilstuna, Katrineholm och Västerås. Det prapporterar Radio P4 Sörmland.

De tre anläggningarna i Mälardalen hör ihop med varandra. Företaget har liknande centraler i London, Paris, Frankfurt och i Dublin.

Företaget Amazon web services vill inte berätta om hur många arbetstillfällen som skapas på anläggningarna i Mälardalen, men berättar för Radio P4 Sörmland att där ska jobba datacenteringenjörer, nätverkstekniker, elinstallatörer och säkerhetspsersonal.

 

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...