Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Lägre vinst för Swedavia

Johan Nilsson/TT: Flygledningstornet på Arlanda flygplats. Arkivbild.
Johan Nilsson/TT: Flygledningstornet på Arlanda flygplats. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 26 okt 2018

Stagliga företaget Swedavia, som äger och driver flygplatser i Sverige, redovisar en fortsatt avmattning i trafiktillväxten under det tredje kvartalet. Från januari till september i år landade rörelsevinsten på 666 miljoner kronor jämfört med 774 miljoner kronor under samma period förra året.

Under tredje kvartalet reste drygt 11 miljoner passagerare till och från Swedavias tio flygplatser, vilket är samma nivå som tidigare. Utrikestrafiken ökade samtidigt som inrikestrafiken fortsatte att minska.

"Övergripande fortsätter passagerarutvecklingen att mattas av och under september minskade antalet passagerare med två procent jämfört med föregående år. Motsvarande utveckling ser vi inte i övriga Europa", säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...