Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Sverige har världens näst snabbaste Internet

Bild: MED
Bild: MED
Publicerad av
Peter Höök - 26 okt 2018

Bredbandshastigheten varierar mellan olika platser i världen, och kan skilja sig åt inom ett och samma land. Det brittiska analysföretaget Cable har analyserat bredbandshastigheter i 200 länder och rankar dem efter den genomsnittliga hastigheten i landet.

I rapporten Worldwide Broadband Speed League 2018 har data sammanställts som samlades in mellan juni 2017 och maj 2018, skriver Nordic business insider.

Sverige hamnar i topp i rankningen – endast Singapore har en högre bredbandshastighet. Där beräknas det i genomsnitt ta 11 minuter och 18 sekunder att ladda ner en film på 5 GB i HD, jämfört med 14 minuter och 50 sekunder i Sverige.I botten på listan – där länder som Nordkorea, Grönland, Bhutan och Eritrea med flera inte är med – ligger Jemen, med en genomsnittlig bredbandshastighet på 0,31 Mbit/s.

De 10 länderna i världen med snabbast bredband

1. Singapore, 60,39 megabit per sekund (Mbit/s)

2. Sverige, 46 Mbit/s

3. Danmark, 43,99 Mbit/s

4. Norge, 40,12 Mbit/s

5. Rumänien, 38,6 Mbit/s

6. Belgien, 36,71 Mbit/s

7. Nederländerna, 35,95 Mbit/s

8. Luxemburg, 35,14 Mbit/s

9. Ungern, 24,01 Mbit/s

10. Jersey (Storbritannien), 30,9 Mbit/s

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...