Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Världens längsta havsbro invigd

Foto: N509FZ/Wikimedia Commons
Foto: N509FZ/Wikimedia Commons
Publicerad av
Simon Matthis - 23 okt 2018

En 55 kilometer långa broförbindelse har nyligen öppnat för trafik i Kina. Bron går  både över och under vattenytan, och kopplar samman Hongkong, Macau och fastlandskina.

Den så kallade Hongkong–Zhuhai–Macaobron har tagit nästan 10 år att bygga.

Brobygget har kantats av många förseningar, kostnadsöverskridanden och korruptionsskandaler.

I storstadsregionen Hongkong-Macao bor mer än 75 miljoner människor. Regionen omfattar även nio städer i provinsen Gaungdong, däribland Kanton och Shenzhen, som räknas som den mest dynamiska i Kina.

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...