Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Nattåg till Storlien våren 2019

Publicerad av
Simon Matthis - 22 okt 2018

Nu öppnar bokningen för Snälltågets nattåg till Storlien under vårvintern 2019. Från 27 februari fram till 21 april går det att resa direkt från Malmö via bl a Stockholm till Storlien. Tåget stannar även i Enafors, där byte sker till buss för de resenärer som skall till STF Storulvåns Fjällstation.

Nattåget avgår från Malmö varje onsdag och lördag och åter från Storlien varje torsdag och söndag. Tåget avgår från Malmö kl 16.30, Stockholm 23.00 och ankommer Storlien 08.55. Återresan avgår 15.00 och ankommer Stockholm 23.25 och Malmö 07.05. Tåget stannar även i Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Uppsala, Östersund, Undersåker, Åre, Duved, Ånn och Enafors.

Redan under vecka 6 och 7 går det att åka till Storlien med Snälltåget, men då med busstransfer till och från Duved.

Biljetter till tåg och anslutande bussar bokas på Snälltåget.se.

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...