Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Samsung och NEC tar upp kampen mot Ericsson

Ahn Young-joon/AP/TT: Sydkoreanska Samsung har inlett ett samarbete med japanska NEC för utveckling av basstationer för 5G-teknologin, rapporterar Dagens Industri. Arkivbild.
Ahn Young-joon/AP/TT: Sydkoreanska Samsung har inlett ett samarbete med japanska NEC för utveckling av basstationer för 5G-teknologin, rapporterar Dagens Industri. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 21 okt 2018

Konkurrensen mot Ericsson och Nokia kan vässas på 5G-sidan. Sydkoreanska Samsung har inlett samarbete med japanska NEC för basstationsutveckling inom teknologin, rapporterar Dagens Industri med hänvisning till Nikkei och källor.

De båda aktörerna ska stärka sin roll gentemot kinesiska rivaler som Huwaei och ZTE, som framöver bedöms få problem på bland annat den amerikanska marknaden. NEC och Samsung – som är stora på respektive hemmaplan men har mycket begränsad andel av världsmarknaden – tar därmed också upp kampen med Ericsson och Nokia.

Samsungs andel av världsmarknaden är 3 procent och NEC:s 1 procent. Huawei har 28 procent, Ericsson 27 och Nokia 23 procent av marknaden.

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...