Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 27 2019
Senaste Nytt

Förbud mot fordonstrafik i centrala Karlstad

Publicerad av
Simon Matthis - 17 okt 2018

Från och med fredag morgon kommer det vara förbjudet att köra bil och andra motordrivna fordon i centrala Karlstad mellan klockan 00 och 06 alla dagar i veckan. Kommunen förlänger och utvidgar det befintliga förbudet för att komma åt problemen med störande ljud från bilar som kör runt tidigt på morgonen i centrala Karlstad.

Sedan tidigare finns ett förbud mot att köra bil och andra motordrivna fordon i vissa delar av Tingvallastaden som gäller 00-04, natt mot lördag och söndag. Efter ett flertal synpunkter från boende i centrala Karlstad väljer kommunen att förlänga och utöka förbudet.

- Nu har vi större möjlighet att få stopp på personer som medvetet kör runt och försöker störa andra tidigt på morgonen i centrala Karlstad, säger Henrik Lander (C) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Förbudet gäller på dessa gator:

Drottninggatan 1-32, Fredsgatan, Järnvägsgatan, Västra Torggatan, Östra Torggatan, Södra Kyrkogatan, Karlbergsgatan 2-7b, Tingvallagatan, Kungsgatan 6-22, Älvgatan 1-11, Sandbäcksgatan (från korsningen Våxnäsgatan och över Västra Bron), Residenstorget, Museigatan, Sandgrundsgatan, Herrgårdsgatan, Östra Kyrkogatan, Västra Kyrkogatan, Norra Kyrkogatan och Norra Strandgatan 13-17.

Precis som idag kommer vissa fordon och trafik ändå få åka på området när förbudet gäller. Som till exempel de som bor i området, vaktbolag, hemtjänst, linjetrafik och taxibolag.

Annons

Annons

Annons