Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 24 2019
Senaste Nytt

Björknäsgymnasiet i Boden fick utmärkelsen Årets Transportskola 

Peter Engström (t v) och Bo-Göran Löfgren från Björknäsgymnasiet tog emot utmärkelsen Årets Transportskola 2018.
Peter Engström (t v) och Bo-Göran Löfgren från Björknäsgymnasiet tog emot utmärkelsen Årets Transportskola 2018.
Publicerad av
Simon Matthis - 05 okt 2018

Under den nationella konferensen Transportkompetens 2018 tilldelades Björknäsgymnasiet i Boden utmärkelsen Årets Transportskola - Till Anders Jonzons minne. Det var Peter Engström och Bo-Göran Löfgren från Björknäsgymnasiet som fick ta emot diplomet och en check på 10 000 kr.

- Fantastiskt och häpnadsväckande känns det. Vi har ju jobbat hårt med marknadsföring i länet och redan utökat platserna, vilket är något som vi hoppas att fortsätta göra i framtiden tack vare våra duktiga, kompetenta lärare, tydliga strukturer och en bra skolchef. Vi strävar hela tiden efter att växa eftersom vi ju vet att behovet finns. Så vi hoppas på ännu mer söktryck i framtiden, och det får vi förhoppningsvis nu! Säger Bo-Göran med enthusiasm i rösten.

Juryns motivering är följande:

En skola som på kort tid gjort en remarkabel kvalitetsresa där eleverna går ut med fullständiga betyg och alla behörigheter. Där hälften av eleverna är tjejer och hälften killar. Med mycket hög kompetens på lärarna, ett visionärt och tydligt ledarskap, redan nu skapat framtidens utbildning. Skolan står som ett föredöme när nya förare skall utbildas.

Bakom utmärkelsen står TYA - Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd med syftet att visa på hur skolor med inriktning transport gör en stor insats med att utbilda framtidens lastbilsförare.

- Vi delar ut det här priset av tre anledningar, dels att fånga upp nya idéer och lyfta fram goda exempel ur branschen. Men också för att få uppmärksamma lastbilsföraryrket, utbildningar och transportbranschen i stort. Vi gratulerar Björknäsgymnasiet till Årets Transportskola 2018, det är en fantastisk skola som gett fantastiska resultat. Det är otroligt att de har lika många tjejer som killar på utbildningen, och det sätter ett bra exempel för landets övriga utbildningar, säger Lasse Holm, projektledare för Årets Transportskola.

Annons

Annons

Annons