Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 24 2019
Senaste Nytt

Blidösundsbolag får avtalet för lokaltrafiken i Vaxholm

Båten Silverö - Fotograf: Liza Simonsson
Båten Silverö - Fotograf: Liza Simonsson
Publicerad av
Simon Matthis - 02 okt 2018

Trafikförvaltningen meddelade i fredags att Transdevs dotterbolag, Blidösundsbolaget, tilldelas avtalet för lokaltrafiken i Vaxholm samt helgtrafik från Stockholm till delar av mellanskärgården under vår, sommar och höst.

Årligen reser ca 81.000 passagerare inom kontraktet och viktiga kriterier i upphandlingen har varit att bibehålla den höga kundnöjdheten samt ekonomisk effektivitet. Trafiken kommer att köras med två fartyg. Båda har wifi ombord och ett av fartygen erbjuder även servering.

 - Vi har idag en väldigt hög kundnöjdhet på 96 % för trafiken med m/s Silverö och vi ser nu fram emot att få fortsätta att ta hand om resenärerna och kunna bidra till en levande skärgård, säger Niklas Oscarsson, affärschef på Blidösundsbolaget.

Kontraktet startar i april 2019 och är på 9 år.

- Vi är mycket glada för att vi får fortsatt förtroende av Trafikförvaltningen. Vi tror mycket på att vattenvägarna kan utvecklas än mer och bli en integrerad del i övriga kollektivtrafiken för att skapa en smidig helhetsresa, säger Bertil Pevantus, affärsområdeschef båt, Transdev.

Blidösundsbolaget är ett av Sveriges största skärgårdrederier som bedriver både upphandlad och kommersiell båttrafik i Stockholms skärgård och Mälaren. Bolaget har tio egna fartyg, bland annat det välkända ångfartyget S/S Blidösund från 1911.

Annons

Annons

Annons