Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Nu kan passagerare boka dubbla säten på bussen

Publicerad av
Simon Matthis - 12 sep 2018

Bussföretaget FlixBus lanserade häromdagen tilläggstjänsterna ”platsreservation” och “dubbelsäte”. Resenärer kan boka panorama och vanliga säten till priser från 15 kronor. Med tilläggsvalet två säten kan passagerare dessutom breda ut sig lite extra och få en hel sätesrad för sig själva.

Från och med septembermånad kan FlixBus-resenärer boka ett extra säte eller dubbla säten på de flesta tillgängliga turer. Priser för platsreservationer är 15, 20, 35 eller 40 kronor beroende på relationens längd och vilken sittplats man bokar. Dessutom kan resenärer boka ett extra säte med tilläggstjänsten ”dubbla säten” under själva platsbokningen. Priset för två säten ligger på olika nivåer utifrån längden på resan.

–FlixBus erbjuder nu dubbla säten till passagerare som önskar mer utrymme, exempelvis för att kunna sträcka på benen utan att störa medpassagerare, berättar Jelena Jovanovic, presschef för FlixBus Sverige

Ett dubbelsäte innebär dock inte att resenärerna får ta med sig extra bagage ombord, utan det är ordinarie bagageregler som gäller.

– Våra begränsningar av hur stort handbagaget får vara ombord finns av säkerhetsskäl vid en eventuell utrymning, förklarar Jelena Jovanovic. Det extra sätet ser vi främst att man kan använda till att få mer plats, ställa ifrån sig datorn eller helt enkelt få sitta för sig själv.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons