Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Banedanmark rustar upp hissar på 13 stationer

Foto: Banedanmark
Foto: Banedanmark
Publicerad av
Simon Matthis - 13 sep 2018

Under hösten och fram till sommaren 2019 kommer Banedanmark att rusta upp 28 hissar på 13 stationer runt om i Danmark. Den 24 september börjar renoveringen av hissarna på spår 1 och 2 på Aalborg Vestby Station för att säkerställa så att passagerarna kan ta sig mellan perrongerna.

Renoveringen pågår i fyra veckor och innebär att dörrar och dörrmotorer ersätts.

– Vi vill se till så att passagerarna får bästa möjliga drift och förhindra att de kommer till en hiss som plötsligt inte fungerar. Hissar måste liksom all annan teknik underhållas och förnyas från tid till annan, säger Marta Karvig, projektledare på Banedanmark.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons