Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Klart med flygtrafik till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele

Foto: Trafikverket
Foto: Trafikverket
Publicerad av
Simon Matthis - 13 sep 2018

Nu är det klart med flygtrafiken från Stockholm Arlanda till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele fram till oktober 2019. Flygoperatören avser att mellanlanda trafiken från Hemavan på Kramfors/Sollefteås flygplats.

Trafikverket har nu beslutat att tilldela flygoperatören Amapola Flyg AB flygtrafiken till och från Stockholm Arlanda på linjerna Hemavan, Vilhelmina och Lycksele från 1 februari till oktober 2019. Amapola Flyg AB planerar att mellanlanda flyg från Hemavan på Kramfors/ Sollefteås flygplats.

– Det är viktigt för dessa orter att vi säkrar trafiken och därmed tillgängligheten, säger Anna Fällbom, chef Trafikavtal och transportnät på Trafikverket.

Efter flygbolaget Nextjets konkurs utnyttjade Trafikverket ett nödförfarande för att snabbt få tillbaka trafiken på linjerna Hemavan, Vilhelmina och Lycksele. Ett avtal enligt EU:s nödförfarande får avse maximalt sju månader och det nuvarande avtalet löper ut i januari 2019.

 

 

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons