Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Ny digital tjänst visar lediga parkeringsplatser i Malmö

Publicerad av
Simon Matthis - 11 sep 2018

I dag lanserar företaget EasyPark en betaversion av parkeringstjänsten Find & Park i Malmö – som i realtid guidar bilister till lediga parkeringsplatser.

Den nya tjänsten Find & Park använder data, prediktiv analys och maskininlärning för att minska tiden det tar att hitta en parkeringsplats. En detaljerad karta guidar föraren och visar sannolikheten för lediga parkeringsplatser timme för timme, ner på gatunivå och i allmänna parkeringsgarage.

– Nu tar vi nästa steg för att ge bilister i Malmö en bättre parkeringsupplevelse. Snabbare rutt till parkering underlättar inte bara för förare, utan gör städerna mer effektiva och mer gröna tack vare minskad trafik och koldioxidutsläpp, säger Anders Bäck, Landschef för EasyPark Sverige.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons