Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, apr, 19 2019
Senaste Nytt

L vill kraftigt förbättra infrastrukturen för elbilar

Lotta Edholm (L). Foto: Pressbild
Lotta Edholm (L). Foto: Pressbild
Publicerad av
Simon Matthis - 07 sep 2018

Liberalerna går till val på en offensiv miljö- och klimatpolitik i Stockholm. Partiet föreslår bland annat att staden fullt ut ska klimatkompensera för sina utsläpp från 2022, för att skapa incitament för snabbare omställning. Liberalerna vill också kraftigt förbättra infrastrukturen för elbilar och bilpooler, ställa om till ett klimatsmartare byggande med fler passiv- och plushus och fler hus i trä, och rusta Stockholm mot klimatförändringar.

- Liberalismen utgår från idén att den enes frihet slutar där den andres börjar. Vår miljöpolitik är tillväxtvänlig, teknikpositiv och framtidsinriktad. Vi föreslår flera offensiva förslag för att Stockholm snabbare ska bli en klimatsmart stad och en internationell förebild på miljöområdet, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd.

- Vårt förslag om klimatkompensation i stadens egna verksamheter kommer att göra det mer lönsamt för staden att ställa om snabbare, och dyrare om vi ställer om långsamt, samtidigt som medlen kan användas för utsläppsminskande åtgärder. Vårt förslag har potential att bli Stockholms viktigaste klimatreform någonsin, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd.

Liberalerna vill också rusta Stockholms mot det extremväder som hotar på grund av klimatförändringar. Liberalerna tar inspiration av ledande sponge cities för att rusta staden mot klimatförändringar som värmeböljor, torka och översvämningar.

- Vi behöver en mer resultatinriktad politik för att minska utsläppen både lokalt, nationellt och på europeisk nivå, men vi måste också rusta våra städer mot dagens och morgondagens extremväder. Vi kan inte stå oförberedda inför stora skyfall och värmeböljor som faktiskt går att motverka genom till exempel att arbeta mer genomtänkt med dagvatten och växtlighet. Det är små åtgärder som kan ge stor nytta för dagens och morgondagens stockholmare, säger Lotta Edholm (L) oppositionsborgarråd.

Annons

Annons

Annons