Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Rekordår på Trollhättan Vänersborgs flygplats

Publicerad av
Simon Matthis - 06 sep 2018

Inte sedan 2008 när flygplatsen hade två linjer till Stockholm (både Bromma och Arlanda) har Trollhättan- Vänersborgs flygplats haft så många passagerare under årets första åtta månader. 27 421 passagerare har redan använt flygplatsen. De flesta av resenärerna reser till och från Stockholm, en linje som jämfört med förra året ökat med hela 18 %.

– Vi har under sommaren haft mycket att göra med brandflyg och ambulanstransporter. Men även passagerarflyget håller oss sysselsatta. Flera anledningar finns till att passagerarna blir fler, flygbolaget BRA har haft en bra tidtabell och ökat sin kapacitet vilket var efterlängtat. Alla andra kategorier av flyg ökar också. Det brukar vara en indikation på att företagen i vår region utvecklas, säger Anna Råhnängen, VD på flygplatsbolaget.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons