Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Kina intensifierar forskning om förnybar, fossilfri energi

Envisions vindpark i Shanxi, Kina. Foto: Wikipedia, kredit: Hahaheditor12667
Envisions vindpark i Shanxi, Kina. Foto: Wikipedia, kredit: Hahaheditor12667
Publicerad av
Markku Björkman - 21 jun 2018

Den kinesiska vetenskapsakademin (CAS) har nyligen inlett ett nationellt integrerat forskningsprojekt om förnybar, ren energi för att erbjuda tekniskt stöd till Kinas förbättringar av energistrukturen och hållbar utveckling.

Projektet lanserades i Dalian, nordöstra Kinas Liaoningprovins, den 19 juni. Det kommer att omfatta CAS: s 20 institut som tidigare har gjort energiforskning, bland annat Dalian Institute of Chemical Physics och Qingdao Institute of Bioenergy and Bioprocess Technology.

Syftet är att uppnå genombrott i 39 fossilfria energiteknologier, utarbeta 23 kompletta industriella applikationsdemonstrationer och bilda fem världsledande prestationer inom området före 2023.

Projektet kommer att bidra till att ersätta mer än 100 miljoner ton olje- och gasresurser och minska utsläppen av kolförorenade föroreningar med 40 procent till 50 procent.

Som ett stort energiförbrukande land har Kina därmed tagit på sig uppgiften om att främja ren energi, inklusive vindkraft, solenergi och kärnkraft för att minska sitt beroende av kol och olja.

 

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...