Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Skogsbrand vid kraftledning i Skara

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 31 jul 2018

Räddningstjänsten försöker omringa en skogsbrand som brutit ut vid en kraftledning i Skara kommun.

– Det finns risker om det kommer vatten på kraftledningen, säger Christian Velander, stabsbrandmästare till SVT Nyheter.

Det var vid 11.30-tiden under tisdagen som räddningstjänsten larmades om en skogsbrand norr om Eggby i Skara kommun.

– När vi kom på plats hade vi en skogsbrand på 150 gånger 200 meter, säger Christian Velander, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Räddningstjänsten har tre styrkor på plats i skrivande stund, enligt Christan Velander.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons