Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Kina får bygga fjärde bron över Panamakanalen

Arnulfo Franco/AP/TT: Ett kinesiskt konsortium har fått kontrakt på att bygga en fjärde bro över Panamakanalen. Arkivbild.
Arnulfo Franco/AP/TT: Ett kinesiskt konsortium har fått kontrakt på att bygga en fjärde bro över Panamakanalen. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 29 jul 2018

Ett kinesiskt industrikonsortium har fått entreprenad på att bygga den fjärde bron över Panamakanalen, meddelat Panamas regering. Kontraktet är värt 1,42 miljarder dollar, motsvarande ungefär 12,5 miljarder svenska kronor.

Bron kommer att bli 6,5 kilometer lång, ha sex filer och tvåspårig tågtrafik. Det kinesiska budet vann redan i juni men beslutet överklagades av konkurrenter.

Bygget beräknas starta i år och ta tre år.

Panama och Kina har börjat handelsförhandlingar med syftet att nå en överenskommelse som kan göra det centralamerikanska landet till ett nav i handeln med kinesiska varor i Latinamerika.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons