Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, feb, 16 2019
Senaste Nytt

Möjliggör trådlös uppkoppling till havs

Foto: Tallink
Foto: Tallink
Publicerad av
Peter Höök - 11 jul 2018

Tallink Grupp har i samarbete med det svenska bolaget Nowhere Networks nyligen installerat ett avancerad trådlöst antennspårningssystem, WATS – Wireless Antenna Tracking System, ombord på företagets senaste fartyg Megastar. WATS ger fartyget, som körs på Tallinn-Helsingfors-linjen, en 400M/bit internetuppkoppling ombord - den snabbaste och mest stabila internetanslutningen som finns tillgänglig på Östersjön.

– Här på Tallink söker vi kontinuerligt efter nya och innovativa lösningar i samarbete med våra affärspartners, som alla syftar till att erbjuda våra kunder de senaste produkterna och tjänsterna framför resten av marknaden”, kommenterar Paavo Nõgene, vd på Tallink Grupp, om den nya banbrytande tekniken och partnerskapet med Nowhere Networks.

Vi är mycket glada över att ha arbetat med Tallink Grupp om detta banbrytande teknikprojekt. Genom att använda Nowhere Networks Tracker-plattformen kan Tallink nu framgångsrikt leverera en förbättrad internettjänst till företagets miljontals passagerare med vår unika teknik. Detta är det första projektet av detta slag med en färjeoperatör och vi är glada att det har varit en succé. Det är ett annat steg i vårt uppdrag att tillhandahålla höghastighets, tillförlitligt internet och anslutning till historiskt omöjliga platser, särskilt ute till sjöss, säger Asbjörn Frydenlund, vd på Nowhere Networks.

 

Annons

Annons

Annons