Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Uber är ute och cyklar

Richard Drew/AP/TT: Uber styr in i cykelfilen. Arkivbild.
Richard Drew/AP/TT: Uber styr in i cykelfilen. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 03 jul 2018

Taxitjänsten Uber lanserar ett uthyrningssystem för elcyklar, skriver Bloomberg.

I april förvärvade Uber startup-bolaget Jump som är en delningstjänst för elcyklar. Med hjälp av en app kan medlemmar hitta lediga cyklar i en rad amerikanska städer, däribland San Francisco, Austin och Washington DC. För att lösa problemet då alla cyklar är upptagna, erbjuder företaget sina kunder att teckna upp sig för tjänsten Jump+, ett system som låter medlemmarna hyra en elcykel för tolv dollar i veckan eller femtio dollar per månad. Projektet är än så länge på pilotstadiet och kommer att köras med en liten testgrupp om intresset är tillräckligt stort.

Uber planerar att expandera sin elcykeltjänst i Europa senare i år. Först ut är Berlin.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons