Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 23 2019
Senaste Nytt

Bromma flygplats – en av världens sämsta

Foto: Airhelp
Foto: Airhelp
Publicerad av
Simon Matthis - 13 jun 2018

När bolaget Airhelp för sjätte gången rankar världens bästa flygplatser placerar sig Bromma i botten. Endast fyra flygplatser har fått ett sämre betyg 2018. I andra änden återfinns Hamad international i Qatar som årets vinnare i Airhelp Score, följt av Atens flygplats Venizélos och Tokyos flygplats Haneda.

Sämst betyg får Kuwaits internationella flygplats (5,4) följt av London Stansted (5,5) och Lyon Saint-Exupéry (5,8). Svenska Bromma flygplats placerar sig på plats 137 med en snittpoäng på 5,9. Det innebär att Bromma är femte sämsta flygplats i Airhelp Score 2018. Arlanda flygplats återfinns också i bottenskiktet. Med en genomsnittlig poäng på 6,6 intar Arlanda plats 124 på årets lista.

– Det här är förstås ingen rolig läsning för oss svenskar. Tyvärr visar undersökningen att både Bromma och Arlanda flygplats brister när det kommer till antal förseningar och kundomdömen. De här punkterna behöver de jobba lite mer med för att förbättra upplevelsen för sina resenärer framöver, säger Airhelps Sverigechef Andreas Hermansson i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons