Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Götatunneln enkelriktas i sommar

Götatunneln, Göteborg. Foto: Christer Wiik (Arkivbild)
Götatunneln, Göteborg. Foto: Christer Wiik (Arkivbild)
Publicerad av
Christer Wiik - 11 jun 2018

I sommar kommer Götatunneln i Göteborg att enkelriktas. Tunnelröret som går i östlig riktning från Järntorget mot centralen stängs från 25 juni och sex månader framåt. Det meddelar Trafikverket på sin nyhetsportal.

Framkomligheten förbi Kvarnberget genom Götatunneln i östlig riktning från Järntorget mot centralen kommer att vara begränsad från och med 25 juni och sex månader framåt. Ett rör i Götatunneln stängs för förstärkningsåtgärder och trafiken leds ovan mark i östlig riktning.

På grund av säkerhetsskäl kan trafiken inte vara dubbelriktad vilket kommer att påverka framkomligheten i hela Göteborg och rekommendationen är att åka på lederna runt staden, skriver Trafikverket.
Källa: Trafikverket

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons