Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Brittisk regering stödjer Heathrow-expansion

Alastair Grant AP/TT: Planerna på att bygga ut Heathrow-flygplatsen har gett upphov till omfattande protester. Arkivbild.
Alastair Grant AP/TT: Planerna på att bygga ut Heathrow-flygplatsen har gett upphov till omfattande protester. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 05 jun 2018

Den brittiska regeringen har beslutat att stödja planerna på att bygga ut Heathrow-flygplatsen med en tredje landningsbana, enligt transportministern Chris Grayling. Frågan avgörs därmed av det brittiska parlamentet inom tre veckor.

Planen är avgörande för våra nationella intressen, säger Chris Grayling i parlamentet.

Frågan splittrar de två stora partierna i parlamentet, det konservativa regeringspartiet Tories och det socialdemokratiska oppositionspartiet Labour.

En kritiker är den brittiske utrikesministern Boris Johnson, tidigare borgmästare i London.

Heathrow är redan Europas mest trafikerade flygplats, men det finns inte utrymme att utöka trafiken med befintlig infrastruktur.

Den omstridda plan som lagts fram beräknas kosta cirka 14 miljarder pund (cirka 165 miljarder kronor) att genomföra.

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...