Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Tesla ommöblerar och öppnar nytt i Kina

Ng Han Guan/AP/TT: En vakt håller koll på en laddplats för Tesla-bilar i Peking. Arkivbild.
Ng Han Guan/AP/TT: En vakt håller koll på en laddplats för Tesla-bilar i Peking. Arkivbild.
David Zalubowski/AP/TT: En Tesla Roadster. Arkivbild.
David Zalubowski/AP/TT: En Tesla Roadster. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 14 maj 2018

I ett e-brev till anställda förklarar elbilstillverkarens vd Elon Musk mer om de förändringar som nämndes i samband med kvartalsrapporten nyligen. Bland annat ska "chefsstrukturen plattas ut" och koncernen "drar ner på företagsdelar som inte är avgörande för att vi ska lyckas", skriver Musk, enligt The Wall Street Journal.

Han har också sagt att man inom kort ska kunna presentera en ny "gigafabrik" för bilar och batterier i Kina. Ett steg åt det hållet är att ett nytt företag, Tesla Shanghai Company Limited, nu startats i den kinesiska jättestadens frihandelszon. Bolaget registrerades den 10 maj, enligt dokument som nyhetsbyrån Reuters läst.

Kina inför nästa år kvoter som tvingar alla biltillverkare att sälja minst tio procent NEV (new energy vehicles), motsvarande supermiljöbilar. I samband med det har regimen aviserat lagändringar som ska göra det lättare för utländska NEV-bolag, dit Tesla räknas.

Elon Musk har kritiserat Kinas nuvarande hårda lagstiftning kring utländskt ägande, och sagt att den skapar en riggad spelplan.

Kina är världens största bilmarknad, både i allmänhet och för avgasfria fordon.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons