Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Tågen rullar åter på Mälarbanan

Jakobsbergs station på Mälarbanan. Foto: Christer Wiik
Jakobsbergs station på Mälarbanan. Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 14 maj 2018

Nu meddelar Trafikverket att tågtrafiken åter är igång på Mälarbanan efter vårens avstängning 9-14 maj, mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Under den aktuella perioden har Trafikverket och dess entreprenörer fortsatt med att bygga ut de två spåren mellan Spånga och Barkarby till fyra spår.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons