Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Elon Musks tunnel till LA snart körklar!

Boring Companys nästan färdigbyggda tunnel för Hyperloop under Los Angeles öppnas snart. Bild: Elon Musk.
Boring Companys nästan färdigbyggda tunnel för Hyperloop under Los Angeles öppnas snart. Bild: Elon Musk.
Publicerad av
Markku Björkman - 13 maj 2018

Den 11 maj postade Elon Musk en video på Instagram som visar Boring Companys nästan färdigbyggda tunnel för Hyperloop under Los Angeles. Tunneln går till LAX (flygplatsen i Los Angeles) och kommer att vara öppen för allmänheten, som kan "testa" tunneln om ett par månader.

Musk meddelade att det kommer att vara gratis för allmänheten att resa i tunneln den första tiden. Så småningom kommer det dock att kosta, men priset för genomresa ska hålla sig under beloppet för en enkel bussbiljett. De som inte äger någon bil kommer att prioriteras.

Utöver teaser-videon så meddelade Musk också på sin Twitter att Boring Company redan har påbörjat grävandet av en tunnel mellan Washington DC och New York City. Boring Company hoppas också påbörja arbetet med att gräva en tunnel mellan LA och San Francisco under nästa år. Den senare blir den första tunneln med den omtalade ”hyperloop”-tekniken, dvs resor i ”pods” i snabb hastighet med hjälp av vakuum. Dessa skulle innebära resor i betydligt snabbare fart än med ett jetplan.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons