Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Tesla i ordkrig med myndighet

AP/TT: Teslan körde i det aktuella fallet den 23 mars rakt in i ett betongfundament.
AP/TT: Teslan körde i det aktuella fallet den 23 mars rakt in i ett betongfundament.
Publicerad av
TT - 13 apr 2018

Biltillverkaren Tesla är på kollisionskurs med USA:s trafiksäkerhetsmyndighet NTSB, som utreder en dödsolycka med en delvis självkörande Tesla Model X.

Tesla säger att företaget drar sig ur ett avtal om samarbete. Men enligt NTSB har företaget fått lämna utredningen efter att ha gått ut med information om olyckan offentligt.

Tesla svarar med att NTSB lämnat ut ofullständig information, och sedan hindrat företaget från att redovisa fakta.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons