Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, mar, 23 2019
Senaste Nytt

Då ska fartyg åter kunna passera Götaälvbron

Bilden visar skadorna på påseglingsskyddet under Götaälvbron. Foto: Trafikkontoret Göteborgs Stad
Bilden visar skadorna på påseglingsskyddet under Götaälvbron. Foto: Trafikkontoret Göteborgs Stad
Publicerad av
Christer Wiik - 12 apr 2018

Den pågående reparationen av det ena av Götaälvbrons två påseglingsskydd bedöms kunna vara färdig på fredag kväll, 13 april. Från midnatt till lördagen den 14 april ska fartyg åter kunna passera bron. Det meddelar Göteborgs stad.

Det var sent på kvällen den 6 april som ett lastfartyg på väg uppför Göta älv körde på ett av Götaälvbrons påseglingsskydd så kraftigt att denna metallkonstruktion inte längre ger bron fullt skydd vid en eventuell påsegling. Själva Götaälvbrons konstruktion eller funktion har inte skadats utan påseglingsskyddet fyllde sin funktion och skyddade bropelarna. Nu pågår reparationen av påseglingsskyddet. Bland annat monteras ett antal nya, stående metallbalkar och stödbalkar till dessa. Reparationen bedöms kunna vara färdig på fredag kväll och fartygstrafiken kunna släppas på igen under natten till lördag.

Fram till dess håller statliga Sjöfartsverket farleden under Götaälvbron avstängd för fartygstrafik. På bron, som Göteborgs Stad äger, går all fordons-, cykel- och gångtrafik som vanligt medan reparationen av påseglingsskyddet pågår.

 

Annons

Annons

Annons