Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Påseglingsskydd räddade Götaälvbron

 

 

 

 

Bilden visar skadorna på metallbalkarna på delar av påseglingsskyddet under Götaälvbron. Foto: Trafikkontoret Göteborgs Stad.
Bilden visar skadorna på metallbalkarna på delar av påseglingsskyddet under Götaälvbron. Foto: Trafikkontoret Göteborgs Stad.
Publicerad av
Christer Wiik - 11 apr 2018

Natten till den 6 april körde ett lastfartyg på väg uppför Göta älv på ett av Götaälvbrons påseglingsskydd så kraftigt att denna metallkonstruktion inte längre ger bron fullt skydd vid en eventuell påsegling. Göteborgs Stad äger bron och samarbetar nu därför med statliga Sjöfartsverket för att säkerställa att fartyg kan fortsätta passera Götaälvbron.

Själva Götaälvbrons konstruktion eller funktion har inte skadats utan påseglingsskyddet fyllde sin funktion och skyddade bropelarna. Nu pågår arbetet för fullt för att reparera det skadade påseglingsskyddet så snart som möjligt.
Källa: Göteborgs stad

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons