Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Skanska får flera stororder i USA

Janerik Henriksson/TT: Skanska får en order värd cirka 690 miljoner kronor av Duke University. Arkivbild.
Janerik Henriksson/TT: Skanska får en order värd cirka 690 miljoner kronor av Duke University. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 11 apr 2018

Byggkoncernen Skanska har fått i uppdrag att bygga nya utbildningslokaler till ingenjörsstudenter vid Duke University i Durham, North Carolina, skriver Skanska i ett pressmeddelande.

Ordern är värd cirka 690 miljoner kronor, enligt Skanska, som räknar med att lokalerna är färdigställda i november 2020.

Kontraktet kommer att inkluderas i orderingången för första kvartalet 2018.

Skanska får samtidigt en order värderad till cirka 510 miljoner kronor för att bygga lokaler för läkarstudenter för University of South Florida i Tampa i delstaten Florida. Detta bygge ska vara färdigt i slutet av 2019.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons