Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, nov, 13 2018
Senaste Nytt

Skanska kan ta hem Norges största vägprojekt någonsin

Janerik Henriksson/TT: Byggkoncernen Skanska bygger kontor i Lören Oslo. Arkivbild
Janerik Henriksson/TT: Byggkoncernen Skanska bygger kontor i Lören Oslo. Arkivbild
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 mar 2018

Norges vägverk har utsett Skanska till så kallad preferred bidder för att bygga en ny väg mellan Løten och Elverum i Hedmarks kommun, enligt ett pressmeddelande från Skanska.

Affären värderas till cirka 5,5 miljarder kronor.
Preferred bidder innebär att Skanska har blivit utvalt som den föredragna anbudsgivaren. Nu ska de två parterna förhandla om villkoren kring avtalet.

Enligt Skanska kommer ingen orderbokning eller investering att bokföras förrän ett avtal är skrivet. Detta beräknas till andra kvartalet 2018, enligt pressmeddelandet.

(TT)

Annons

Annons

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...